• BioPetersHerbs, Μακρυχώρι και Μοσχάτο Καρδίτσας, Τ.Κ. 43100
  • info@biopetersherbs.gr

Ποιοί είμαστε

Λίγα λόγια για την BioPetersHerbs

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η Biopetersherbs ως οικογενειακή επιχείρηση μας, γεννήθηκε μέσα από έντονο ενδιαφέρον για τη φύση και για το πως συμβάλλουν στην υγεία και τη διατροφή μας τα αγαθά της. Αποτελείται από βιολογικά κτήματα και εγκαταστάσεις αποξήρανσης και ολοκλήρωσης των διαφόρων εργασιών, σχετικά με τα βιολογικά αρωματικά φυτά μας.

Ως οικογένεια, από γενιά σε γενιά, ήρθαμε σε άμεση επαφή με τη φύση, από τα παιδικά μας χρόνια. Όλη η οικογένεια προσέφερε τον χρόνο της για την φροντίδα των κτημάτων μας και έτσι μέσα από αυτόν τον τρόπο ζωής μας, γεννήθηκε η περιέργεια για να καλλιεργήσουμε, αυτά τα ιδιαίτερα αρωματικά φυτά με πολύ μεράκι και αγάπη. Αποφασίσαμε, να εκμεταλλευτούμε το μεσογειακό κλίμα του τόπου μας και να καλλιεργήσουμε βιολογικά βότανα υψηλής ποιότητας. Τα κτήματα μας βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Λίμνη Πλαστήρα, του Νομού Καρδίτσας. Εκεί, σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία, τα φυτά μας αναπτύσσονται κατά τον καλύτερο τρόπο. Διαλέξαμε αυτή την περιοχή λόγω της ποιότητας του εδάφους καθώς επίσης και του κατάλληλου μικροκλίματος, για την ανάπτυξη των φυτών, τα οποία με τα ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, διαθέτουν ασυνήθιστα μεγάλη περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια και ενεργά συστατικά, πράγμα που θα διαπιστώσετε όταν τα δοκιμάσετε.
Επικοινωνήστε μαζί μας
Awesome Image

Δείτε τα προϊόντα μας (χονδρική πώληση)

Ηλεκτρονικό κατάστημα

Λόγοι για να μας επιλέξετε

Αγνή μορφή

Πιστεύουμε ότι τα αρωματικά φυτά πρέπει να είναι διαθέσιμα στην πιο αγνή τους μορφή έτσι ώστε να μπορεί να απολαμβάνει κανείς πλήρως τις θρεπτικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Πλούσιο άρωμα και γεύση

Δουλεύουμε πολύ και με μεγάλο σεβασμό στη γη, εφαρμόζοντας μόνο φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, ώστε να μοιραστούμε μαζί σας φυσικά αποξηραμένα βότανα με πλούσιο άρωμα και γεύση.

Τρόπος αποξήρανσης

Η αποξήρανση των βοτάνων είναι μέθοδος τόσο παλιά όσο και τα ίδια τα βότανα και έτσι μέσα από τον σωστό τρόπο αποξήρανσης, διατηρούνε το φυσικό τους χρώμα, το άρωμα και την πλούσια γεύση τους.

Υψηλή ποιότητα

Μέλημα μας να δημιουργούμε προϊόντα υψηλής ποιότητας, που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου. Του ανθρώπου που επιθυμεί να γνωρίζει τι ακριβώς είναι αυτό που χρησιμοποιεί, από τι αποτελείται και σε τι συνθήκες έχει συσκευαστεί.

ISO 22000

Θα πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη σας με την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων μας, που θα επιλέξετε για την αγορά σας, την οποία διασφαλίζει το ISO 22000 που διαθέτουμε.

Άμεση αποστολή

Πετυχαίνουμε την άμεση αποστολή της παραγγελίας εκεί που εσείς θα επιλέξετε για την παραλαβή της.

Μπορειτε να χρησιμοποιήσετε την Φόρμα Παραγγελίας για χονδρική

Μπορείτε να επιλέξετε ποσότητες και βάρος ανά προϊόν

BioPetersHerbs

Καλλιέργεια

Μια βιολογική καλλιέργεια απαιτεί πολύ χρόνο αλλά και κόπο καθώς όλες οι εργασίες γίνονται με το χέρι αποφεύγοντας τη χρήση μηχανικών μέσων για να μην αλλοιωθεί η άριστη ποιότητα των προϊόντων μας.

Όλες τις εποχές του χρόνου, βρισκόμαστε πάντα κοντά στα φυτά μας, κόβοντας ζιζάνια των οποίων όμως διατηρούμε τις ρίζες καθώς βοηθούν το έδαφος να αναπνέει και έτσι τα βότανα μας παραμένουν δυνατά και υγιή χωρίς να χρειάζονται κάποιο χημικό σκεύασμα. Μετά από μήνες εντατικής φροντίδας και ολοένα αυξανόμενου ενθουσιασμού την άνοιξη έρχεται η ώρα της συγκομιδής.

Οι καθημερινές μας εργασίες περιλαμβάνουν τη συγκομιδή με το χέρι και το δέσιμο της φρεσκοκομμένης παραγωγής σε ματσάκια, τα οποία στη συνέχεια κρεμάμε σε ένα σκοτεινό και καλά αεριζόμενο χώρο ώστε να αποξηραθούν με φυσικό τρόπο. Είμαστε περήφανοι που χρησιμοποιούμε αυτή την παραδοσιακή μέθοδο, η οποία είναι και το μυστικό της ισχύος και της διάρκειας του αρώματος των βοτάνων μας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αποξήρανσης απολαμβάνουμε με μεράκι και παρατηρούμε, το πώς τα φυτά χάνουν την υγρασία τους, αλλάζοντας σταδιακά το χρώμα των φύλλων τους. Αφού στεγνώσουν, τα μαζεύουμε σε συσκευασίες κατάλληλες για τρόφιμα, για την καλύτερη προστασία τους.
Δείτε φωτογραφίες
Awesome Image

Τα κτήματα και οι εγκαταστάσεις μας, είναι επισκέψιμα κατόπιν επικοινωνίας σας.
Σας ευχαριστούμε και καλές αγορές.